De bedoeling

Meer buiten zijn, in het groen. Dat is wat we wilden. Laarzen aan. Dichter op de natuur leven. En niet alleen vergaderen, maar ook met tastbare producten bezig zijn. Een ambacht leren. Iets moois maken. Iets lekkers. Een mooie plek creƫren. Samen.

Groene vingers hadden we al. Liefde voor wijn ook. Waarom beginnen we niet zelf een wijngaard? Tja, waarom ook niet! In 2019 zijn we van start gegaan met Het Hamerstuk, wijngaard en cidermakerij. Genoemd naar het stuk grond in Ressen bij Nijmegen.

Het Hamerstuk: wijngaard en cidermakerij

We willen werken met respect voor de natuur. Zonder gif en kunstmest. Met oog voor de dieren in de gaard. Minder vaak maaien om insecten en padden een kans te geven. Mooie bloemen tussen de wijnranken. Een bijenhotel en een paddenpoel.

Onze wijn en ciders maken we ambachtelijk, zonder kunstmatige toevoegingen in de smaak. Puur natuur.

Wel met moderne middelen en technieken. Dat geeft een mooie, eerlijke smaak.