Proeverij bij Stroom

Op zondag 23 mei kunt u de ciders van Het Hamerstuk proeven bij restaurant Stroom in Lent. We maken er van 14u tot 17u een gezellige proeverij van op de Vossenpelssestraat 16. Het is overdekt, dus ook bij een bui prima te doen!

Voor 7,50 euro kunt u een proefglaasje van alle 3 de ciders proberen. U kunt er ook een bijpassend hapje bij bestellen. En we verkopen flessen cider om mee naar huis te nemen. Door mee te doen steunt u Stroom, mooie hoogstamboomgaarden in de omgeving en onze ambachtelijke cidermakerij.

We schenken bij de proeverij de volgende ciders:

  • Appel: gemaakt van verschillende oudhollandse appelrassen en een klein deel Engelse en Franse ciderappels
  • Appel-peer: gemaakt van 80% peer (Doyenne de Comice en Conférence) en 20% appel
  • Appel mispel sleedoorn: heerlijke, bijzondere cider, smaakvol en met ‘bite’
  • Appel wilde gisting: combi met kweepeer en wilde appel, funky tonen van wilde gisting

Een smaakomschrijving vindt u hier: http://hethamerstuk.nl/aanbod/

Onze ciders zijn puur natuur:

  • We gebruiken alleen onbespoten appels en peren
  • Van lokale boomgaarden uit Lent en de directe omgeving
  • We gebruiken geen gif in onze boomgaard
  • En maaien minder vaak om insecten en andere dieren een betere kans te geven
  • We gebruiken geen kunstmatige toevoegingen, alleen natuurlijke middelen

Hieronder laten we zien hoe we onze ciders maken: van appel tot fles.

Hoe maak je cider? Dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Zo werkt het:

  • Pluk de appels
  • Laat ze narijpen op een beschutte plek
  • Maal ze tot pulp
  • Pers de pulp tot sap
  • Laat het sap vergisten
  • Laat de jonge cider een aantal maanden rijpen
  • Bottel de cider met een beetje extra suiker
  • In de fles ontstaan nu bubbels
  • Nog een paar weken wachten en de cider is drinkbaar!