Bloesemwandeling

Bloesem in boomgaard aan Pelseland in Lent

Het is lente en de fruitbomen staan prachtig in bloei met witte en roze bloesem. Het is nu dan ook het perfecte moment voor een wandeling door de boomgaarden. De bloesemwandeling neemt je mee door bloeiende boomgaarden en langs natuurrijke en historische plekken in Lent en Ressen. Tijdens de wandeling kun je op verschillende mooie plekken aangenaam pauzeren en kom je langs een boomgaard, wijngaard, kasteelterrein en bloementuin.

De bloesemwandeling kun je zelfstandig lopen (bijvoorbeeld met vrienden of je gezin). Er zijn twee mogelijkheden voor de afstand: er is een basiswandeling van ongeveer 4 km uitgezet die ongeveer 2 uur duurt en een uitgebreidere wandeling van 7 km die ongeveer 3 uur duurt.

De wandeling is geschikt voor jong en oud. Voor ouders met kinderen is er een speciale natuurvragenlijst met veel online filmpjes. Eén van de doelen van de bloesemwandeling is om kinderen kennis te laten maken met alles wat er in boomgaarden leeft. Zo kun je tijdens de bloesemwandeling bijvoorbeeld een vossenhol, een bijenhotel en een vleermuizenkast zien.

Routebeschrijving

De routebeschrijving van de bloesemwandeling vind je hier: Routebeschrijving Bloesemwandeling

Je kunt ‘m downloaden en op je mobiel bekijken. De natuurvragen staan aan het eind van de routebeschrijving.

De wandeling start en eindigt in het Kasje van Doornik. Hoe je daar kan komen zie je in de routebeschrijving.