Boeken over cider

We hebben 2 boeken over cider geschreven. We beschrijven ze hieronder kort.

Boek 1: Zelf cider maken van lokale appels. Een praktisch boek dat concreet uitlegt hoe je eenvoudig zelf cider kan maken. Gedegen starboek voor de beginnende cidermaker en verdieping voor de ervaren maker. Over wilde gist en cultuurgist, champagne-stijl cider, houtlagering, bubbels en druk, malolactische zuurafbouw, speciale cider zoals dry-hopped cider en over droge en zoete cider. Over het werken met sulfiet (of niet) en het meten van zuur, sulfiet en alcohol. Speciaal gericht op appels die we in Nederland en België hebben. Met maatvoeringen in grammen en liter in plaats van ounces en gallons. Kortom, zelf eenvoudig aan de slag met dit boek!

Boek 2: Ambachtelijke cider in Nederland. Over cider als natuurproduct. Het boek beschrijft in 140 pagina’s wat we verstaan onder ambachtelijke cider en waarom die smaakvoller is, de geschiedenis van appels en cider in Nederland, de smaak van Nederlandse cider, hoe je van Nederlandse appels heerlijke cider kunt maken, het organiseren van je eigen ciderproeverij, een handig stappenplan om zelf cider te maken, een beschrijving van een aantal leuke ciderspeciaalzaken en persoonlijke portretten van 8 ambachtelijke cidermakers.

De boeken kost 25 euro per stuk. Ophalen in Lent is gratis. Voor het verzenden van een enkel boek wordt 5 euro gerekend (brievenbuspakketje); het verzenden van meerdere boeken tegelijk kan voor 7,50 euro (tot 10kg). Verzenden naar België kan ook voor 10 euro.

“Interessant en leuk om te lezen, prachtig opgemaakt en met supermooie foto’s. Als cadeau voor jezelf, of voor een ander.”

Om boeken te bestellen kun je onderstaand formulier invullen en versturen. Je ontvangt dan een betaalcode per mail. Zodra de betaling door ons ontvangen is, versturen we.

Mocht je meerdere exemplaren zakelijk willen bestellen, neem dan even contact met me op via het contactformulier in het hoofdmenu.

Opmaak van het boek door Hanne Hoogendam en foto’s door Eelco van Wieringen.