Ciders 2019

We maken droge ciders met een bubbel die we schenken uit een feestelijke champagnefles. Heerlijk en verfrissend om zo te drinken, maar ook goed te combineren met wat lekkers te eten. Onze ciders kennen een rijke smaak, die we maken uit de combinatie van verschillende appel- en perensoorten.

Ciders uit 2019 uitverkocht

De oogst van 2019 heeft ons in staat gesteld om weer zeer uiteenlopende ciders te maken. Dit jaar hebben we cider gemaakt van onder andere: Lentse Rode, Ingrid Marie, Bellefleur, Reinette, Dijkmans Zoet, Notarisappel, Sterappel en een enkele Tom Putt.

Vanaf mei 2021 hebben we weer een nieuwe lichting ciders. Op www.ciderlab.nl zijn nog een paar flessen van onze 2019-ciders te verkrijgen.

Ons assortiment van 2019 was:

  • Appel: lichte en frisse appelcider, met appels o.a. uit de hoogstamboomgaard van Bellefleur in Lent en een priv√©boomgaard uit Lent, heerlijk als aperitief.
  • Appel-peer: bijna zalmkleurige perry (cider van peren) met een afgeronde smaak van Conference en Bonne Louise d’Avranches, aangevuld met appels, waaronder de Reinette.
  • Appel-nashi-kwee: cider met een rijke smaak en tannines uit de kweepeer; alle appels, nashiperen en kweeperen uit Lent.
  • Appel-sleedoorn: bijzondere cider, fris en smaakvol door de combinatie met laat geplukte sleedoorn, rijpe tannines, hint van kerst.

Kenmerkend aan onze ciders

  • Gemaakt van fruit uit lokale (hoogstam) boomgaarden
  • Onbespoten appels en peren
  • Ambachtelijk bereid
  • Natuurlijke nagisting op fles