Ciders 2019

We maken droge ciders met een bubbel die we schenken uit een feestelijke champagnefles. Heerlijk en verfrissend om zo te drinken, maar ook goed te combineren met wat lekkers te eten. Onze ciders kennen een rijke smaak, die we maken uit de combinatie van verschillende appel- en perensoorten.

Nu beschikbaar

De oogst van 2019 heeft ons in staat gesteld om weer zeer uiteenlopende ciders te maken. Dit jaar hebben we cider gemaakt van onder andere: Lentse Rode, Ingrid Marie, Bellefleur, Reinette, Dijkmans Zoet, Notarisappel, Sterappel en een enkele Tom Putt.

Onze ciders zijn te koop (7 euro/fles). Je kunt het contactformulier gebruiken of ons bellen (zie de contactpagina).

Ons assortiment van 2019 is:

  • Appel: lichte en frisse appelcider, met appels o.a. uit de hoogstamboomgaard van Bellefleur in Lent en een priv√©boomgaard uit Lent, heerlijk als aperitief.
  • Appel-peer: bijna zalmkleurige perry (cider van peren) met een afgeronde smaak van Conference en Bonne Louise d’Avranches, aangevuld met appels, waaronder de Reinette.
  • Appel-nashi-kwee: cider met een rijke smaak en tannines uit de kweepeer; alle appels, nashiperen en kweeperen uit Lent.
  • Appel-sleedoorn: bijzondere cider, fris en smaakvol door de combinatie met laat geplukte sleedoorn, rijpe tannines, hint van kerst.

De ciders zijn in april 2019 gebotteld en bevatten nu naast de aanzet voor een bubbel ook nog een klein beetje restzoet. Lekker voor wie van een niet-helemaal-droge cider houdt. Over een paar weken zal ook het restzoet omgezet zijn in bubbels en ontstaat een feestelijke droge cider.

Kenmerkend aan onze ciders

  • Gemaakt van fruit uit lokale (hoogstam) boomgaarden
  • Onbespoten appels en peren
  • Ambachtelijk bereid
  • Natuurlijke nagisting op fles